Dijital Pazarlama

Tek Lokmada Dijital Yenilikler

Dijital Pazarlama

Tek Lokmada Dijital Yenilikler

by Roy + Teddy

Teknoloji kendine her yeni günle birlikte yeni bir özellik katmaya devam ediyor. Son çıkan haberleri güncel olarak takip etmekte zorlananlar, hepsini bir seferde okuyup toparlamak isteyenler için dijital dünyada son dönemde meydana gelen yenilikleri sizin için bir araya topladık;

    • Instagram Insights

    Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, son geliştirmeleri ile kurumsal kullanıcılar için yeni bir kapı aralıyor. Markalar için geliştirdiği analiz özelliği, yeni contact butonu ve ödeme araçları sayesinde Instagram, büyük kardeşi Facebook’a biraz daha benzerlik göstermeye başladı. Bahsettiğimiz geliştirmeler arasından en çok ses getirecek olanı kuşkusuz ki analiz menüsü. Analiz menüsü ile kurumsal hesaplar yaptıkları paylaşımların başarısını ölçümlemek için çok daha sağlam iç görülere sahip olacaklar. Bu geliştirme ile Instagram, like ve yorum sayısı yerine etkileşim-erişim oranlarını kullanıcıları ile paylaşacak.
    instagram-insights

    • Instagram Yeni Algoritmasını Yayına Aldı

    Yakın zamanda kullanıcılara timeline’larında takip ettikleri diğer kullanıcıların içeriklerini kronolojik olarak gösteren bir algoritmaya geçiş yapan Instagram, son geliştirmesiyle bu yapıyı da tamamen değiştiriyor. Özel bir algoritma geliştirerek en çok ilgilenebileceğiniz içerikleri tespit edip bunların size kronolojik olarak gösterilmesini sağlayacak olan Instagram, bu hareketi ile Facebook’a bu konuda da biraz daha benzeyecek diyebiliriz.
    shutterstock_197358275-1-760x400
    Kurumsal hesaplar tarafından baktığımızda yeni algoritmik düzenin, markaları çok içerik üretmekten daha öte etkileşim yaratacak içerikler üretmeye ve zamanlama açısından da doğru parametreler üzerinden ilerlemeye yöneltecek gibi görünüyor.  Kısacası markaların ilgi çekici kampanyalar üretmesi, trendleri yakından takip etmesi, anlık ilgi yerine sürekli ilgi çekecek kurgular üretmesi gibi durumlar, yeni algortima düzeninde onları karlı çıkaracak.

    • Whatsapp’a GIF geliyor!

    Son dönemde arka arkaya yaptığı Mac ve Winsows için geliştirilen masaüstü uygulaması, web arayüzü, sesli arama, emoji güncellemeleri gibi yeniliklerle kullanıcı memnuniyetini bir hayli yükselten Whatsapp, bir taraftan da görüntülü arama için test uygulamalarına devam ediyor. Son dönemde tüm mecralarda kullanımı oldukça popüler olan GIF dosyaların yakın zamanda Whatsapp üzerinde de destekleneceğini duyurması ile yine bomba etkisi yaratmış oldu.
    WhatsApp-Send-GIF-UK-Release-Date-Price-Support-GIF-How-to-Send-GIF-in-WhatsApp-iPhone-WhatsApp-iOS-WhatsApp-Release-Date-UK-2-1-677898

    • Twitter Carousel Reklamları Test Etmeye Başladı.

    Twitter, geçtiğimiz günlerde kendi blogu üzerinden, Carousel reklamları test etmeye başladıklarını duyurdu. Kullanıcılar, paylaşılan reklamları tıpkı Instagram’da olduğu gibi kaydırma yöntemi ile görüntüleyebiliyor.

    ”Promoted Tweet Carousel” isimli uygulama, markaların fotoğraf, video ve izinli olmak kaidesi ile kullanıcılara ait tweet serilerinin bulunduğu 20 adet tweet paylaşmasına fırsat tanıyor. Yeni reklam modeli ile Twitter, Instagram’ın bu alanda yakaladığı yüksek başarı oranını kendisine hedef koymuş durumda.

    • Snapchat Discover ve Live Story’lerin Tasarımını Değiştirdi

    Snapchat geçtiğimiz günlerde, yenilediği arayüzünü yayına aldı. Bu yenilik ile birlikte değişen tasarım, anlaşmalı içerik sağlayıcılarını daha da ön plana çıkaracak şekilde dizayn edilmiş. Anlaşmalı içerik sağlayıcılara ait içeriklerin bulunduğu Discover kısmı, öncesinde yalnızca logolar ve yuvarlak ikonlardan oluşan küçük bir alana sahipti.  Şimdi ise Snap’lere ait tease görselleri ile birlikte, daha büyük ve dikdörtgen şekilli kolaj alanlarından oluşuyor. Yeni tasarımla birlikte içeriklerin görünebilirlik ve tıklanabilirlik oranlarının da artış göstermesi bekleniyor.
    snapchat-discover
    Snapchat, yenilenen arayüzün dışında mevcut özellikleri ile ilgili geliştirmeleri de yayına aldı. Kullanıcılar artık anlaşmalı içerik sağlayıcılarına abone olarak içeriklerin haber kaynaklarında başta yer almasını sağlayabilecek.
    snapchat-subscribe

    • Tinder ”Transgender” Seçeneğini Yayına Alacak

    Kişilerin eş, partner veya arkadaş bulmalarını sağlayan uygulama Tinder, şimdiye kadar yalnızca kişilerin kendisini ”bay” veya ”bayan” olarak tanımlamalarına izin veriyordu. Elektronik ya da basılı ortamlarda kişilerin cinsel kimlik beyanlarının belirli kısıtlamalar içinde tutulması yadsınamayacak çoğunlukta insanın tepkisini çeken bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Tinder da bu duruma kayıtsız kalmayarak, kullanıcılarının kendilerini tanımalamaları için, ”Transgender (Cinsiyet değiştirmiş kişi)” seçeneğini arayüzüne ekleyeceğini duyurdu.
    shutterstock_404917801

    • Facebook 1500 ”çeşit” yeni Emoji Yayına Aldı

    Emojiler, mesajlaşma uygularından tutun sosyal medyadaki paylaşımlarımıza kadar duygularımızı ifade etmek için sıkça tercih ediliyor ve gün geçtikçe kendini geliştiriyor. Facebook da bu gelişime ayak uydurarak messenger uygulamasında kullanılacak 1500 yeni emojiyi yayına aldı. Bu yeni geliştirmede ana tema ise ”çeşitlilik”.  Kullanıcılar için birden fazla ten rengi seçenekleri, farklı ruh hallerini karşılayan ikonlar gibi çeşitli emojiler bulunuyor.
    emoji-keyboard

    Messenger’ın yeni emoji paketinin ikinci teması ise kadınlar. Facebook, kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri için kadınlara özel de birçok emoji yayına aldı.
    girl-power-emoji
    Messenger’a eklenen diğer yenilik ise ”Emoji Picker”. Sol üst köşede bulunan dikdörtgen ikona tıklandığında tüm emojilerin görüntülendiği Emoji Picker’ı açabiliyor, dilediğiniz emoji’yi seçebiliyorsunuz.

    • Facebook Sayfalar İçin Yeni Tasarımını Test Ediyor

    Sayfalar için tasarımsal değişikliği en son 2014 yılında yapan Facebook, ilerleyen günlerde yeni bir tasarıma geçmek için ufak bir kitle üzerinde yeni tasarımını test etmeye başladı.
    13315219_1216611211696794_2505194057831524914_n

    Yeni tasarımda iki yerine üç sütunlu bir yapıyı tercih eden Facebook, önceki tasarımda cover görselinin altında bulunan tab’leri, sol tarafa alıyor. Cover görselinin altında kalan menü ise yapışkan özellik göstererek sayfada scroll eden kullanıcıyı takip ediyor. Yeni tasarımla birlikte gelen en büyük değişimlerden biri de sayfa yapısının artık daha geniş oluşu. Önceki tasarımda 828 piksel olan genişlik yeni tasarımda 1012 piksele çıkıyor.

Buna bakanlar bunlara da baktı