Snapchat ile çekilen nesneler Amazon’da bulunabilecek

Snapchat yeni bir süreç üzerinde çalıştıklarını ve kullanıcıların kamera aracılığıyla ürünleri tarayarak satın alabilmelerini sağlayacak özelliği kendi platformuna yeni bir e-ticaret öğesi olarak ekleyeceğini açıkladı.

Uygulama, kamerasını adeta görsel bir arama motoruna çeviriyor. Bu sayede ürünleri, şarkıları ve ürün barkodlarını tanımlamak mümkün olacak ve kullanıcılar Amazon listelerine girebilecek.

Yeni özellik henüz piyasaya sürülmedi ve hakkında kısıtlı bir bilgi mevcut fakat kullanıcılarının benzer özellik olan Shazam’ı sıkça kullandığını biliyoruz.

Daha önce Snapchat’e eklenen Shazam entegrasyonu sayesinde, kullanıcılar çalan müziği uygulama üzerinden bulabiliyordu.

snapchat shazam müzik tanıma özelliği
Uygulamayı açtıktan sonra ekrana uzun süre basılı tuttuğunuzda otomatik olarak Shazam  devreye giriyor ve ortam seslerini dinliyor. Şarkıyı bulduktan sonra Snapchat size bir uyarı gönderiyor, şarkı bilgisi seçeneğine tıklayarak Spotify üzerinden veya videosu varsa Youtube üzerinden dinleyebiliyorsunuz.

Yeni bir özellik olan ürün keşfini ise benzer bir yolla kullanabileceğiz.

Kullanıcı herhangi bir nesnenin fotoğrafını çektiğinde arama motoru özelliği sayesinde nesne ile ilgili bir Amazon linki devreye girecek. Amazon linki kopyalanabilecek, paylaşılabilecek ve diğer insanlara gönderilebilecek. Eğer uygulama ürünü tanımlayamazsa da kullanıcıya bunun bilgilendirmesini yapacak.

ürün keşif süreci

Bu yeni özellik Pinterest kullanıcılarına yabancı gelmeyecektir. Kullanıcıların objeleri taramasını ve platformda ilgili görsel eşleşmeleri bulmasını sağlayan bu özellik Pinterest için çok büyük bir avantajdı. Pinterest’in büyümesine büyük bir etki sahibi olan bu özellik Snapchat’in gözünden kaçmamış olacak ki çalışmaları hızlandırdı.pinterest ürün arama özelliği

Ayrıca Bloomberg tarafından bildirildiği üzere; Snapchat aynı zamanda kullanıcılarının telefonlarını gerçek dünyadaki nesnelere yönlendirerek internet aramalarını gerçekleştirme imkanı sağlayan bir özelliği de platformuna ekleyecek.
Amazon’da kullanılabilecek ürün keşif özelliğinden sonra nesne tanıma özelliğini de platforma ekleyerek uygulamanın arama kapasitesi için önemli bir artış yapacaklarını bildiren Snapchat,  bir süredir veri tabanını oluşturuyor ve kullanıcıların aradıklarına ulaşabilmesi  için daha fazla içerik eklemeye çalışıyor.
Bu durumu göz önünde alarak ürün tanıma araçlarının ilk başta biraz sorun olabileceğini düşünebiliriz ancak Pinterest’in Lens’i gibi, zamanla iyileşecektir.
Snapchat ise Amazon ile olan ortaklığı sayesinde burada bir başka avantaj yakalayabilir.
Önceki blog yazımız” Adidas’ın en etkili 56 kişisi yaratıcılık oyununda” ilgili detaylar: