Instagram ve YouTube’un ardından Snapchat de TikTok’ta artan popüleritesini yakalamak için, kullanıcılarına Spotlight adını verdiği özelliğini birçok ülkede kullanıcılarına sunmuştu.

İçerik oluşturucular için bugüne kadar pek çok farklı özellik ve yenilik getiren Snapchat, yaptığı yeni açıklama ile yeni bir kazanç programını daha etkin hâle getireceğini söyledi.

İçerik oluşturucuların uygulama üzerinden para kazanma konusunda farklı seçenekleri bulunsa da bu konuda durumu daha da cazip hale getirmek isteyen Snapchat, Spotlight Challenges adını verdiği yeni bir özelliği ile içerik oluşturucuları için daha fazla kazanç vadediyor.

Snapchat’teki Spotlight, son dönemlerin en popüler özellikleri arasında bulunuyor. Geçen yıl Kasım ayında gerçekleştirdiği lansmanda Snapchat, katılımı teşvik etmek ve teklifi başlatmak için en iyi performans gösteren Spotlight içerikler arasında paylaşılmak üzere, günde 1 milyon dolar ödeyeceğini duyurmuştu. Bu işe yaradı ve 1. çeyreğin sonunda Spotlight, 125 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı.

Kullanıcıların Snapchat üzerinden TikTok benzeri içerikler oluşturmasını ve etkileşimlerin artmasını hedefleyen özellikler ile daha fazla kazanç imkânı sunmayı planlayan uygulama, “Spotlight Challenges” özelliğiyle, popüler içerikler paylaşan kullanıcıların 25 bin dolara varan ödüller kazanabileceklerini belirtti. 

Spotlight Challengesözelliği; her hafta belirli lensler kullanarak video yapan, belirli etkinlikleri gerçekleştiren veya uygulamanın TikTok rakibi Spotlight’ta seçilen bir sesi kullanan bir avuç içerik oluşturucuya para kazandıracak. Kazananlar ise en çok izlenen uygun videolar arasından seçilecek. Her yarışma için 3-5 içerik oluşturucuya nakit ödül verilecek. Snapchat’e göre ödemeler, genellikle bin ile 25 bin dolar arasında değişen ödül havuzlarından gerçekleştirilecek ve minimum ödül 250 dolar olacak.

Snapchat tarafından yapılan açıklamalara göre Spotlight Challenges ile birlikte Spotlight etkinliği daha da artacak. Haftalık olarak düzenlenecek yarışmalara katılabilecek içerik oluşturucular, Spotlight Challenges olarak yapılan duyurulara göre içerik üretmek zorunda. Daha önce yapılan açıklamalarda Spotlight içerik oluşturucuları için günlük 1 milyar dolara varan ödeme yaptığını açıklayan Snapchat, yeni program sayesinde Spotlight Challenges üzerinden daha fazla bütçe ayırmak zorunda kalacak. Alternatif ödül havuzu, Snapchat için bazı açılardan etkili olan ancak, aynı zamanda sorunlu olduğu da kanıtlanan mevcut Spotlight ödeme programını yeniden düzenlemenin bir yolu olabilir.

Snapchat, Spotlight Challenges’ın önümüzdeki ay ABD’de Android ve iOS’taki Snapchat kullanıcıları için kullanıma sunulacağını ve önümüzdeki aylarda daha fazla pazarın geleceğini söylüyor. Buna ek olarak Snapchat, sanal hediye seçeneğini dünyadaki tüm ‘Snap Stars’ için genişletiyor.