Bugün dijital trendlerin değişimindeki önemli konulardan birisi olan ‘Sesli Arama’ ya odaklanıyoruz. 2020 yılında tüm aramaların %50’sinin sözlü olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Pazarlama danışmanı Grazitti Interactive’e infografikte belirtilen analize göre aramaların %30’u bir ekran kullanılmadan gerçekleştirilecek. Apple’ın Siri, Google’ın OK Google, Microsoft’un Cortana, Samsung’un Bixby ve Amazon’un Alexa/Echo gibi asistanlarının giderek artan kullanımı ile birçok tüketici bu tür cihazlara erişebiliyor ve kullanıcılar sesli aramanın kullanım rahatlığını keşfettikçe kullanım oranı artmaya devam ediyor. Peki, sesli arama SEO ve SERP’leri nasıl etkiler? Hazırladığımız infografik, SEO üzerinde doğrudan etkisi olan ana faktörleri gösterirken, sesli arama için de optimize etmenize yardımcı olabilir. Sesli aramanın kendini geliştirmeye devam etmesiyle metin arama bir süre sonra arka planda kalacak gibi görünüyor. Dolayısıyla bu durum SEO’nun daha da değerli bir hale geleceği söylenebilir.
Özellikle genç kitlenin daha fazla kullanmaya başladığı bu özellik, çok karmaşık sorgularla karşılaşmanıza sebep olabilir. Yol tarifleri, görseller, menüler, fiyat seçenekleri, ev ödevi için kaynaklar ve benzeri aklınıza gelebilecek binlerce soru artık sesli aramanın kapsamına giriyor. Bu kadar büyük bir potansiyelin dışında kalmamak için kullanıcıları anlamanın önemi artmaktadır.
Önceki blog yazımız “Facebook yada Google Reklamları ile Ortak Satış Tatikleri”
Kaynak: https://m.marketingprofs.com/chirp/2018/39667/tips-to-optimize-your-results-for-voice-search-infographic?adref=nl091018