Mikro etkili pazarlama, IGTV ve sponsorlar, satışları ve marka bilinirliğini artırmak için kullanabileceğiniz birkaç Instagram taktiği.
Giderek daha fazla şirket, erişimlerini artırmak ve hedef kitlelerini büyütmek için sosyal medyaya bağımlı olduğundan, en önemli şey yerinde bir stratejiye sahip olmaktır. Hedef kitlenizin kim olduğunu ve onlara doğru şekilde nasıl satış yapacağınızı anlamanız gerekir.
İşte sosyal medyanın işletmenize fayda sağlayabileceğinin birkaç nedeni:

  • Marka tanınırlığı oluşturmanın harika bir yoludur.
  • Hedef kitlenizle bağlantı kurabilir ve onlarla çevrimiçi sohbet başlatabilirsiniz.
  • Sosyal medya, çevrimiçi etkileşim yoluyla ideal müşteriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olabilir.
  • Markanızın erişimini büyütmenin uygun maliyetli bir yoludur.
  • Ayrıca ürününüzü kolayca pazarlayabilirsiniz.

Sosyal medyanın önemini anladıktan sonra, zamanınızı en iyi şekilde kullanacak ve şirketinizin uzun vadede daha fazla para kazanmasına yardımcı olacak çeşitli stratejileri keşfetmeye başlayabilirsiniz.
Pazarlamayı Odak Noktanız Haline Getirin
Araştırmalara göre, 18-24 yaş grubu, Instagram’daki kullanıcı tabanına göre en büyük demografik grup. Z Kuşağının Instagram’daki bu popülasyonunu avantaja çevirebilirsiniz. Geleneksel pazarlama teknikleri bu jenerasyon üzerinde pek işe yaramaz. Z Kuşağının %69’u, çevrimiçi reklamları yıkıcı bulduklarını söyledi, bu nedenle amacınız invazif olmayan pazarlama tekniklerine odaklanmak olmalıdır.Buna iyi bir örnek, Apple’ın Instagram’da iPhone ile çekilmiş fotoğrafları yayınladıkları ‘iPhone’da Shot’ kampanyasıdır:

Bu basit strateji, Apple’ın iPhone’larında çekilen resimleri kullanarak izleyicileriyle ilişkiler kurmasına olanak tanıyor ve aynı zamanda diğerlerinden çok daha az istilacı bir pazarlama tekniğidir.
Mikro Etkileyici Pazarlamaya Yatırım
Mikro influencer pazarlamasına yatırım yapmaktan korkmayın. Bu, Instagram’da markanızı büyütmenin uygun fiyatlı ve müdahaleci olmayan bir yoludur. Bunu yapan bir şirkete harika bir örnek GymShark’tır.Gymshark, Ben Francis tarafından henüz 19 yaşındayken kuruldu ve popüler bir e-ticaret fitness markası haline geldi. Markanın başarısı büyük ölçüde mikro influencer pazarlamasına verdiği önemden kaynaklanıyor.
Esasen Gymshark’ın yaptığı şey, Instagram’daki fitness etkileyicilerine ulaşmak ve markayla ortaklık kurmakla ilgilenip ilgilenmeyeceklerini soran çok sayıda takipçidir. Bu etkileyiciler daha sonra Gymshark için yepyeni bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olacak sponsorlu gönderiler oluşturacaklar – etkileyicinin kitlesi belirli olacak.Bazı durumlarda, etkileyiciler biyografilerine Gymshark’ın çevrimiçi mağazasına bir bağlantı bile ekleyebilir.

Bir Facebook reklamı için, bir algoritmanın reklamınızı doğru kişilerin önüne koyacağına güvenmelisiniz. Bununla birlikte, etkileyici pazarlama, doğru kişilere ulaşmanızı sağlar. Gymshark söz konusu olduğunda bu, fitness ile ilgilenen insanlar anlamına gelir.
Bu stratejinin bir diğer harika yanı da, izleyiciyi o kadar rahatsız etmemesidir. Muhtemelen kaydıracakları bir reklamı yüzlerinin önüne itmiyorsunuz. Bunun yerine, çok daha inceliklidir. Etkileyicinin ne yaptığını ve ne giydiğini bilmek isteyen takipçileri, gönderilerinde ürününüzü özgün bir şekilde sergilenmiş olarak görecekler.
Instagram Araçlarını Kullanın 
Instagram platformunuzu büyütmenin iyi bir yolu, size neler olup bittiğine “perde arkasından” daha fazla bakmanızı sağlayacak araçlar kullanmaktır.
Araçlar, analizlerinize ve geçmiş gönderilerinize odaklanmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde markanız için neyin işe yaradığını ve hangi yayınların sizin için iyi olduğunu anlayabileceksiniz. Ayrıca planlama, doğru kişileri takip etme, strateji oluşturma, görüntüleri düzenleme vb. İçin araçlar da kullanabilirsiniz.
Dikkate almanız gereken birkaç araç:
Grum: Hedef kitlenize profesyonel görünmek istiyorsanız, yayınlamak için bir programınızın olması önemlidir. Aklınızda bir strateji olmadan rastgele gönderi yapamazsınız. Grum, tüm sosyal medya çalışmalarınızı bir günde tamamlayabilmeniz için yayınları önceden planlamanıza yardımcı olur.
Owlmetrics: Verilere bakmak, sizin için neyin işe yaradığını ve neyi daha iyi yapabileceğinizi anlamanın her zaman iyi bir yoludur. Owlmetrics, takipçinin cinsiyeti, takipçinin coğrafi dağılımı ve daha fazlası gibi gerçek zamanlı analizleri gösterir.
BrandMentions: Markanızı ve rakiplerinizi Instagram, Facebook ve Twitter gibi birden fazla sosyal medya platformunda izlemenizi sağlayan bir sosyal medya takipçisidir.
Zyro: Zyro’nun bu ücretsiz logo oluşturucusu, markanız için Instagram’da yayınladığınız her görüntünün altında ve hatta isterseniz profil resminiz için kullanabileceğiniz harika bir logo oluşturmanın harika bir yoludur. Zyro% 100 ücretsizdir, tonlarca şablonu vardır ve son derece özelleştirilebilirdir.

Instagram İçeriğinizi Değiştirmeyin 
Instagram stratejinizin nihai hedefi, çok kanallı bir yaklaşıma odaklanmak olmalıdır.Örneğin, blogunuz için zaten yazılı içerik oluşturduysanız veya podcast’iniz için bir bölüm kaydettiyseniz, bunu daha sonra diğer kanallarda (gönderiler, IG slaytları, IGTV videoları vb.) Kullanabileceğiniz mikro parçalar oluşturmak için kullanabilirsiniz. mevcut içeriğinizden daha fazlasını elde edin. IG’yi bir amplifikatör olarak kullanın.
Bu, izleyicileriniz için oluşturduğunuz kurslarla bile yapılabilir. İyi düşünülmüş Instagram yayınları ve hatta IGTV videoları oluşturarak hedef kitlenize birinci sınıf bir kursa göz atabilirsiniz.
IGTV’yi Kullanın
IGTV, Instagram’da reklamsız daha uzun videolar yayınlamanıza izin veren nispeten yeni bir özelliktir. Ayrıca Instagram yeni bir özellik olduğu için beslemede IGTV içeriğini destekliyor.Instagram’ınızda bir IGTV kanalı oluşturmak, Instagram’ınıza bağlı bir mini YouTube hesabına sahip olmak gibidir. Kendin yap videoları, öğreticiler, bir dizi oluşturmak vb. İçin kullanabilirsiniz.
IGTV, özellikle bir tema etrafında ortalanabilecek daha fazla bölümlü içerik oluşturmanıza olanak tanır. Bu, izleyicileriniz için gerçekten ilgi çekici olabilir ve daha fazlası için geri gelecekler.

Yarışmalara Ev Sahipliği Yaparak Katılımı Artırın
Kitlenizin markanızla etkileşim kurmasını sağlamanın harika bir yolu, hediyeler ve yarışmalara ev sahipliği yapmaktır. Daha uygun fiyatlı Instagram pazarlama stratejilerinden biridir ve uygulaması oldukça kolaydır.
Bunu birkaç adımı izleyerek yapabilirsiniz:
Nihai hedefinizi belirleyin: Bundan ne istiyorsunuz? Daha fazla marka bilinirliği, daha fazla takipçi veya daha fazla beğeni?
Bir ödüle karar verin: Hediye duyurunuzla birlikte harika bir gönderi açıklaması ve hashtag oluşturun (Bunun için sohbet kısaltmalarını bile kullanabilirsiniz)
Katılımcılar için uygunluk kriterlerine karar verin: Instagram’ın hediyelerle ilgili kurallarını okuyun.
Eşantiyonunuzu nasıl tanıtacağınızı öğrenin: Bu, reklamlar için ödeme yaparak, etkileyici pazarlamaya yatırım yaparak veya sözcüğü yaymak için kendi kitlenize güvenerek olabilir.
Eşantiyonunuzun uzunluğuna karar verin: Bir zaman sınırı belirlemeniz gerekir. Eşantiyonunuzun birkaç gün mü yoksa birkaç ay mı sürmesini istiyorsunuz? Kazananları ne zaman açıklayacaksınız? İdeal olarak, ödül ne kadar büyükse, insanları beklemeye o kadar uzun süre ikna edebilirsiniz.
Eşantiyonunuzu başlatın ve tanıtın: Bir hediye, yalnızca markanızı büyütmenin değil, aynı zamanda hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmenin harika bir yolu olabilir. Özellikle yeni markalar bu strateji ile büyük başarı görüyor.

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriği Paylaşın
Pek çok marka, kullanıcıları oluşturma sürecine dahil etmeye çalışmak yerine yalnızca kendi içeriklerini oluşturmaya odaklanma hatasına düşüyor. Odak noktası, kullanıcıların markanızı sizin kadar sevmesini sağlamak olmalıdır.
Bir spor giyim markası olan Aerie bu konuda harika bir iş çıkarıyor. Kıyafetlerini giyen kadınların kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerini sürekli olarak yayınlıyorlar.
Bu, birkaç nedenden dolayı harikalar yaratıyor:
Kitlenizin markanızla daha fazla ilişki kurmasına yardımcı olur, çünkü onlar gibi insanların markanızı kullandıklarını ve onu sevdiklerini görürler. Markanızı seven biri tarafından yayınlanan bir görseli paylaşırsanız, ürünleriniz hakkında daha da tutkulu hale gelmeleri muhtemeldir ve yönlendirme trafiğinden daha iyi bir şey yoktur.Sayfanızda öne çıkmak isteyenlerin, giysilerinizi giyen / ürününüzü kullanan / vb. Fotoğraflar gönderme olasılığı daha da yüksektir.Küçük işletmeniz için bir sosyal medya stratejisi oluşturmak, dijital pazarlama çabalarınızın temel bileşenlerinden biridir. Stratejinizin hedeflerinizle uyumlu olması ve işinize göre uyarlanması gerektiğini akılda tutmak önemlidir.
Hedef kitlenizin tam olarak kim olduğunu ve onlara ulaşmanın en iyi yolunu bulmak zaman alacaktır, ancak umarım bu 7 fikir size başlamak için bir olanak sağlar.
Markanızı Instagram ile büyüteceğiniz, başarılı günler dileriz.