Son dönemde yaşanan Koronavirüs krizinin haberleri ve gelişmeleri ile neredeyse her sektörün geniş kapsamlı etkisini hissettiği bu durumdan ağır şekilde etkilenen bir sektörde reklamcılık ve pazarlama oldu.

Reklam, pazarlama ve medya dünyalarında Koronavirüs ışığında neler olup bittiğine ve bundan sonra ne olacağına ilişkin etkinlik iptalleri, sektör etkileri ve haberler hakkındaki en son güncellemeleri bu yazımızda sizler için derledik.

Koronavirüs krizi aylar boyunca sürerse markalar ne yapabilir?

Perakende sektörünün çoğu, birçok popüler gıda zinciri ile birlikte, Coronavirüs’ün yayılmasını kontrol etmek için mağaza ve işlemleri kapatmış durumda. Bu kısıtlayıcı sürenin ne kadar süreceğini kimse bilmiyor, ancak sadece pandemi süresinin belirsizliği şirketlerin işlerinde uzun vadeli bir kesintiyi yönetmek için ne kadar iyi donanımlı olduklarını sorguluyor. Bu sebeple bu belirsizlik içinde bir sonraki çeyrek için markaların hayatta kalabilmek için önümüzdeki aylarda e-ticaret ve alternatif pazarlama çözümlerine yönelmesi gerekebilir.

Reklam şirketleri Koronavirüs belirsizliği ile ‘Yeni Normal’lerini buluyor

Koronavirüs pandemisinin şok dalgaları ilk olarak reklam dünyasını vurduğunda, reklam teknolojisi firmaları henüz işletmeleri üzerinde ciddi bir etki hissetmediklerini söyledi. Ancak sadece iki hafta içinde çok şey değişti. Reklam ve reklam teknolojisi şirketleri bütçelerini yeniden değerlendirdikçe ve evden çalışma yaşamı tipik protokolleri değiştirdikçe, reklam ve reklam teknolojisi şirketleri anlaşmalar yapmak için yeni yollar bulmaları gerekecek. Satış sanatının devreye girdiği bu belirsiz zamanlarda şirketler yeni yollar ve bu belirsiz süreçte yeni normaller oluşturmaya çalışacak.

Reklamcılar beklemede kalan anlaşmaları yerine yeni bir dünya düzeni oluşturmalı 

İlişkiler üzerine kurulu olan bu sektörde iletişimi ne kadar yeni dünyaya entegre edilebileceğini düşünmek gerekir. Reklamcılık sektörün gerektirdiği üzere kesintisiz iletişim ağının kurulması ve marka ile bağın korunması ya da kurulması için evden çalışılan bu dönemde online toplantılar çözüm ortağı olacaktır. Bu düzeni kurmak ve sorunsuz ilerletmek zaman alacaktır ama süreç içinde markalarınız ile de deneyim kazanarak efektif kullanabileceğinize eminim.

Sinema Salonları kapandıkça sanal izlenmeler artıyor 

Birçok sinema – film şirketi KoronavirüsCOVID-19 sebebi ile serbest düşüş yaşarken, pandemi Vudu ve iTunes gibi video hizmeti sağlayan şirketlerin bu durumdan yararlanarak evinde çok sayıda insanın izleyeceği yeni bir yapı arıyor. Disney’in Onward gibi yeni sürümleri her zamankinden daha önce dijital platformlara taşınıyor ve görüntüleme hızla artıyor.

Koronavirüs perakendecilerin sonu olabilir

Hali hazırda hizmet ödemelerini alabilmek için mücadele eden sıkıntılı perakendeciler, Koronavirüsnedeniyle sıkıntılar yaşayabilir. İnsanların karantinada olması sebebi ile toplu mağaza kapanışları ve etkinlik iptalleri bir çok perakendecininde eş zamanlı olarak sonu olabilir. Bu sürecin uzun sürmesi onlar için aşılmaz bir hal alabilir.

Deneyimsel Pazarlama Ajansları Koronavirüs ile nasıl boğuşuyor?

Koronavirüs pandemisi arasında çok fazla belirsizlik vardır, ancak bir şey kesindir: Fiziksel etkileşim gerektiren canlı deneyimler, öngörülebilir gelecekte markalar ve pazarlamacılar için bir seçenek olmayacaktır. Dijital deneyimler ve canlı yayın bariz pivotlar olabilse de, ajanslar yalnızca canlı bir sunumdan daha fazlasını yapmak için çabalamak ister ve ajanslar ve müşteriler, yüz yüze bir etkinlikle eşit olarak tüketicilerle duygusal bir bağlantı elde etmek istiyorlarsa bunun ötesinde düşünmek zorunda kalacaklardır. . Sonuçta, koronavirüs ajansların beklenmedik durum planlarına yaklaşımında kalıcı bir değişime işaret edebilir.

Bazı kuruluşlar Koronavirüs’ten etkilenen restoran çalışanlarını destekledi

Yaşanan süreçte ilk olarak işsiz kalan ya da belirsiz bir süre çalışamayacak olan sektör ise yeme içme sektörü. Amerika’da bunu farkeden bazı kar amacı gütmeyen kuruluşlar ise yeme içme sektöründe çalışanlara destek olmak adına kampanyalar başlattı. Farklı şehirlerdeki kuruluşlar, ulusal olarak erişim alanlarını genişletmek için ekip oluştururken, halk da sanal yardım ve hediye kartı satın alarak kampanyayı destekliyor. Buna örnek olarak Houston merkezli Southern Smoke Foundation gibi birçok sivil toplum kuruluşu, krizde yeme içme endüstrisi çalışanlarını destekleme deneyimine sahiptir.

Koronavirüs dijital yayın kaynaklarının trafiğini arttırdı   

Bir çok dijital kaynakta okuyucuların Koronavirüs kapsamında bulunan içerikleri tıklama hızı medya kuruluşları için rekor kıran sayfa görüntülemelerine yol açmıştır. Yayıncılar, bu sayfa görüntülemelerin aboneliklerde bir artışa yol açtığını, son birkaç yılda kriz yaşayan bir çok yayıncıyı ayağa kaldırdığını da söylemek mümkün.

CEO’lar kriz sırasında neden maaşlarından vazgeçiyor?

Birçok CEO, yaşadığımız kritik zamanlar için bir dayanışma gösterisinde bulunarak maaşlarından vazgeçiyor. Ancak endüstrilere verilen ekonomik zarar yüz milyonlarca olduğunda CEO’ların sadece milyon dolarlık maaşlarını düşürmesinin anlamı nedir? İnanın bizde anlamadık. Bazıları bunun tamamen sembolik olduğunuda düşünüyor.

Hemen hemen tüm dünyada varolan Koronavirüs’ün etkilerini ve şimdiye kadar gördüğümüz bazı sonuçlarını sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna gelirken, tüm hayatımızı etkileyen bu küresel sağlık sorununu en kısa sürede atlatabilmemiz için sağlık kuruluşlarının uyarılarını dikkate alın ve lütfen evde kalın. 

Sağlıklı günler dileriz.