Ancak ne yazık ki çoğu zaman yanlış kullanıyor. Platform çoğunlukla en son blog yayınlarının tanıtımı, etkileşim ya da satış oluşturmak gibi sebeplerle kullanılabiliyor.
Aslında, B2B işiniz varsa veya belirli bir sektördeki diğer profesyonellere hizmet veriyorsanız, işinizi büyütmek için ideal bir platform olabilir. Bu yönüyle en popüler profesyonel sosyal paylaşım sitesi olarak da tanımlayabiliriz. Bununla birlikte araştırmalara göre son yıllarda müşteri kazanma oranı; Facebook ve Twitter’dan % 277 daha fazla. Geçmişte, aktif kullanıcı olmaması nedeniyle platformda sık sık değişiklikler oluyordu. 2017’de LinkedIn 500 milyon üyeye ulaştığında dahi veriler yalnızca %50’sinin en az ayda bir aktif olduğunu gösteriyordu. 2018’de ise LinkedIn hem platformdaki kullanıcı deneyiminde hem de algoritmasında önemli değişiklikler yaptı ve bu değişiklikler kullanıcı faaliyetlerinde önemli artışlar sağladı.
Platform, 13 Kasım 2018 itibarıyla 590 milyon üyeye ulaştı ve bir önceki yıla göre %18 artış gösterdi. Ayrıca bu sayının saniyede ikiden fazla yeni üye oranında artmaya devam ettiğini bildirdi.
Sonuç olarak, hem kullanıcı etkinliği hem de içerik etkileşimi konusunda güçlü bir yükseliş eğilimi gösterdiği şüphesiz bir gerçek..
Peki markanızı LinkedIn’ de nasıl kullanmalısınız?
- Önce doğru anahtar kelimelerle açık ve sade bir şekilde işletme sayfası oluşturun veya mevcut sayfanızı sade ve net bilgiler ekleyecek şekilde düzenleyin.
- Sektördeki gelişmeleri ilk siz duyurun, yaptığınız paylaşımlar da görenleri harekete geçiren cümleler olsun.
- Markanızla ilgili gruplara katılın ve aktif rol alın.
- Aktif kullandığınız diğer sosyal medya kanallarında sayfanızın tanıtımını yapın.
Bunlar dışında, Forbes Ajans Konseyi’nin 12 üyesi ise LinkedIn’in markaların içerik pazarlama stratejisine nasıl yardımcı olabileceğini açıkladı.
LinkedIn Haber Bloglarından Yararlanın!
Profiliniz; kartvizit, özgeçmiş, iş arama aracı, piyasa sesi ve uygunluk kontrolünüzdür. Diğer markalarla bağlantı kurmanıza ve profesyonel güvenilirliğinizi geliştirmenize yardımcı olur.
Markanızın bakış açısına göre, özellikle de B2B bir işletmeyseniz haber bloglarından mutlaka yararlanın.
LinkedIn Gruplarına Stratejik Olarak Katılın!
LinkedIn grupları sektör üyeleri ile uyum sağlama imkanı sağlıyor. Platformda bir milyonun üzerinde grup var ve bu grupların birçoğu hem aktif hem de iyi yönetiliyor.
Platform, 50 gruba katılmanıza izin veriyor fakat siz tamamına olmasa da sektörünüze uygun birkaç grupta aktif olmaya özel gösterin. İçinde bulunduğunuz gruplarda aktif olarak tartışmalara katılın.
Reklamlara Yatırım Yapın!
LinkedIn profilinizinin çok iyi olması ve birçok bağlantınızın olması markanıza yarar sağlamayacaktır, görünür ve kayda değer olmalısınız.
LinkedIn, reklam verme için pahalı bir platformdur. Bu platform için daha büyük bir bütçeye ihtiyacınız olsa bile, size sağlayabileceği sonucu göz önünde bulundurmalısınız. İşleri için çözümler arayan daha nitelikli müşterilere bu platform sayesinde ulaşabilirsiniz.
Takip Butonu Ekleyin!
E-postalarınıza ve bültenlerinize hatta tüm pazarlama iletişimlerinize LinkedIn sayfanız için bağlantı ekleyin. Müşterileri ve diğer kilit kitleleri takipçiniz olmaya davet edin.
Sitenize gelen ziyaretçileri, bir “takip” butonuyla LinkedIn sayfanızı yönlendirin.
LinkedIn’i SEO programınızın bir uzantısı olarak görebilirsiniz. Profillerinize ve içeriğinize aktarabileceğiniz alakalı anahtar kelimeleri taramak için mükemmel bir veri tabanıdır.Profilinizi optimize ederek, rekabetin yoğun olduğu bu platformda bulunabilirliğinizi en üst seviyeye çıkarsınız. Stratejik mesajlarınızın, aradığınız hedefli ve değerli kitleye ulaştığından emin olursunuz.
LinkedIn İletişim Diliniz Olsun!LinkedIn’de her markanın bir duruşu ve dili olmalı. Kullanıcılar, yüzleri veya adları olmayan markalarla değil, insanlarla bağlantı kurmak istiyor. LinkedIn bu anlamda en rahat şekilde iletişim kurabileceğiniz bir platform. Facebook’un kaybettiği bu iletişimin yerini LinkedIn kısa sürede aldı.
Ağınızı Genişletin!