Dünyanın en popüler fotoğraf/video paylaşım platformu olan Instagram, tüm video platformlarına rakip olacak Instagram TV uygulamasını mobil platformlarda yakın zamanda kullanıcılara sunmuştu. IGTV’ye erişmek için Instagram hesabının sağ üst köşesindeki televizyon ikonuna dokunabilir ya da ayrıca uygulamasını indirerek buradan kullanıma devam edebilirsiniz. Burada özellikle herkesin merak ettiği soru ise bu gibi bir uygulamanın ne kadar faydalı olabileceği yönünde. Kimileri aynı özelliğe sahip yeni uygulamanın gerekli olmadığını ve yeni bir deneyim fırsatı getirmediğini belirtirken kimisi için birkaç iyi neden mevcut.
Video sınırlamasının 60 dakika olarak belirlendiği platformda, takip ettiğiniz kullanıcıların videolarını normal Instagram uygulamasının sağ üst köşesinde bildirim olarak görebiliyoruz. Instagram’dan takip ettiğiniz kişilerin IGTV hesapları, otomatikman IGTV’de görünüyor. Ancak IGTV’den bir kanalı takibe aldığınızda, Instagramdan’da ayrıca takip etmeniz gerekiyor.
Hızlı bir kaydırma butonu ile videolar arasında geçiş sağlayabilirsiniz.

IGTV UYGULAMASI NEDİR VE NASIL KULLANILIR

Uygulamayı kullanışlı bulanlar arasında en önemli sav, bu platformun ilgilenen kişileri için sadece video özelinde odaklanan bir uygulama olacak olması. Uygulamanın kullanılış amacı ya da ara yüzü ile ilgili yorumlar, kullanımla birlikte artmaya başladı. İlk bakışta elde edilen yorumlar ise kullanıcı deneyimi olarak uygulamanın Instagram içindeki kullanımından farklı bir deneyim sunmuyor oluşu.
Uygulama videoların dikey olarak görünürlüğünün olduğu bir platform ve yatay görünüme olanak sağlamıyor. Instagram, bunun temel sebebi olarak insanların gün içindeki telefon tutma alışkanlıklarından kaynaklandığını belirtiyor.
Uygulama, tam ekran görüntüleme deneyimi için tasarlandığı için bazı görüntüleme kontrollerini gerçekten göremeyebilirsiniz. Hızlı bir kaydırma butonu ile videolar arasında geçiş sağlayabilirsiniz. Alttan yukarı doğru bir kaydırma ile gezinme çubuğunu tekrar yukarı getirebilirsiniz. Basit bir kullanımıyla sadece videolar arasındaki akışı sağlayan bu hızlı çözüm bazı kullanıcılar tarafından daha iyi bir ara yüz beklentisini doğurmuş durumda.
Videoya dokunarak, videoyu paylaşan kullanıcıya, videonun adı ve ne kadar uzun olduğuyla ilgili ayrıntıları içeren doğrudan bir yorum gönderir, iletiyi beğenir veya paylaşabilirsiniz. Bunun dışında bu video havuzundan isimleri de takip edebilirsiniz.

INSTAGRAM İLE UYGULAMA ARASINDAKİ FARKLAR

IGTV uygulamasında, instagram deneyiminden farklı olarak aerodinamik olan ayarlar biçimi bulunmaktadır.
Youtube’daki içerik oluşturucularının birden çok kanalı varken IGTV, kullandığınız uygulamadan bağımsız olarak, kullanıcı hesabı başına yalnızca tek bir kanala izin veriyor. İkinci bir kanal yapmak için, bir ikinci Instagram hesabına ihtiyacınız oluyor.
Instagram ve uygulamadaki farklılık sadece bildirim konusunda değişiklik gösteriyor çünkü IGTV uygulamasının bildirimleri Instagramdan bağımsız olarak gelmekte. Aynı zamanda IGTV uygulamasında, Instagram deneyiminden farklı olarak aerodinamik olan ayarlar biçimi bulunmakta.
IGTV uygulaması ve Instagramdaki IGTV özelliği arasında şu an ne yazık ki büyük farklılıklar bulunmamakta. Farklı bir uygulama olarak güncellenen bu app için ne kadar değişebileceği konusu gelecekte belli olacak gibi duruyor. Yapılan güncellemeler ile daha iyiye gidebileceği düşünülen uygulama için kullanıcı yorumları da ara yüzün daha fazla geliştirilmesi gerektiği yönünde.
Önceki blog yazımız ” Başarısız Influencer Marketing Kampanyalarının 5 Ortak Sebebi” 
Kaynak: https://www.digitaltrends.com/mobile/igtv-stand-alone-app-vs-igtv-inside-instagram/