Teknoloji geliştikçe hayatımız ve iş yapış şekillerimiz de değişiyor. Eskiden telefonla verilen görevler şimdi bir mail ile veya task yönetim sistemleri ile önümüze düşer oldu. Dolayısı ile iş vermek çok kolay hale geldi. Kısa zamanda daha fazla mail ve iş ile uğraşmak zorunda kalmak yeni dönemde iş yapanların yardımcı uygulamalarla üstesinden gelmesi gereken bir sorun olmaya başladı. Bir taraftan hayatımızı hızlandırıp zorlaştıran teknoloji, bir taraftan da oluşturduğu sorunlara çözümler üreterek karşımıza çıkıyor. Bu sorunun üstesinden gelmek, iş ve sosyal hayatlarımızı düzene sokmak için son dönemde tercih edilen, radarımıza takılan dijital uygulamaları bu yazımızda bulabilirsiniz.
Workflow : Workflow, yaratacağınız iş akışları (workflow) sayesinde uygulamalarınızı sıralı akışlar halinde kullanarak, mobil cihazlarınızdaki mobil uygulama kullanım alışkanlıklarınızı planlamanızı sağlıyor.  Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere oluşturulan örnek iş akışında çekilen en son fotografınız albümünüzden bulunuyor, Dropbox’a yükleniyor, başarılı yükleme sonrasında kısa link oluşturuyor ve bu kısa link clipboard’a kopyalanıyor. Tüm bu adımlar ardı ardına otomatik olarak gerçekleştiriliyor ve size vakit kazandırıyor. Verimliliğinizi artıracak bu mobil uygulamanın 2015 yılında Apple Store’da en iyi tasarım ödülünü aldığını da söyleyerek uygulama bolluğundan uygulamaları kullanırken vakit kazanmak isteyenlerin denemesini öneriyoruz.
workflow
Calendly : İş zamanlama uygulaması olan Calendly sayesinde, zamanı daha iyi organize etmek için her zaman dilimine notlarınızı, kişilerinizi, e-postalarınızı ve numaralarınızı atayabiliyorsunuz. Takvim ile entegre çalışan uygulama, zamanı geldiğinde sizi haberdar ediyor.
calendly
Clean : Mac’lerde çalışan bu uygulama sayesinde, bilgisayarınıza indirdiğiniz tüm programların özetini sunuyor. Spotlight üzerinden hem isimler hem de en son eriştiğiniz zamana göre aradığınız her şeyi kolayca bulmanızı sağlıyor. Uygulama sayesinde uzun süre kullanmadığınız uygulamaları bulup diskte daha fazla yer açılması için kaldırabiliyorsunuz. Uygulamanın bir diğer artısı, kaldıracağınız uygulamanın test ederek olası veri kayıplarının önüne geçmesi olarak karşımıza çıkıyor.
clean
Do (IFFTT) : Akıllı telefonlarda en çok kullanılan özelliklerden yola çıkarak hazırlanan 3 uygulama sayesinde (Do Button, Do Camera ve Do Note) mobil cihazları entegre bir şekilde kullanmaya olanak sağlıyor.
Do Button; tek bir dokunuşla kendi oluşturduğunuz butonları Nest, Google Drive, Philips Hue ve diğer bir çok uygulama üzerinde görevler oluşturmanızı sağlıyor.
Do Camera; kameranızdan çekilen fotoğrafları Facebook, Evernote ve benzeri uygulamaya göndermenize yardımcı oluyor.
Do Note; adından anlaşılacağı üzere kişisel notlarınızı Twitter, Google Takvim, Evernote ve diğer bir çok uygulamaya entegre ediyor.
do
iKettle :  Doğrudan fiziksel bir ürünle çalışan iKettle uygulaması sayesinde su ısıtıcı cihazlara doğrudan bağlanılabiliyor. Akıllı telefonlara yüklenip, wifi üzerinden bağlanan uygulama ile cihazı çalıştırıp su sıcaklığını ayarlayabiliyor aynı zamanda işlem bittiği zaman devreye giren uyarı özelliği sayesinde haberdar olabiliyorsunuz.

HidrateMe : Diğer uygulamaların aksine insan sağlığını daha çok göz ettiğini düşündüğümüz bu teknolojiyi ” su içmeyi hatırlatma ” uygulaması olarak tanımlayabiliriz. Bir matara sayesinde ne kadar su içtiğinizi ve ne kadar su içmeniz gerektiğini hatırlatarak gün içerisinde su içmeyi unutmanızı engellemeye yarıyor. Mobil cihazlardan uygulama ile bağlanarak ışıkla uyarıda bulunuyor.
hidrateme
Eat This Much : Uygulama sayesinde kendi metabolizmanız için en doğru diyet listesini oluşturabiliyorsunuz. Diyetinizin hedefini oluşturabilir ne kadar ilerleme kaydettiğinizi görebiliyorsunuz.. Uygulamanın en kullanışlı özelliği ise; diyet listenizdeki gıdaları nereden temin edilebildiğini gösteriyor olmasını söyleyebiliriz.
eat-this-much