Google Maps’e entegre olarak Public Alerts ile acil durumlardan haberdar olmak mümkün!



US National Oceanic and Atmospheric Administration, Ulusal Hava Servisi ve US Geological Survey (USGS) birimlerinden gelen açıklamaya göre alınan acil durum bildirimleri, Google Maps’e aktarılabilecek. Yapılan açıklamada, Google Indiana’da yaşanan sel felaketini örnek vererek, sel uyarılarını bildirim olarak görmenin ve ‘Daha Fazla Bilgi’ seçeneğini kullanarak civardaki birimlerin linklerine kadar daha detaylı bilgiler bulmanın mümkün olduğunu belirttiler.
Acil durumlarda kullanıcılara bilgi vermekle sorumlu bir ‘Kriz Müdahale Ekibi’ni bünyesinde barındıran Google, daha önceden de kamu güvenliğine yardımcı olmak için bir dizi teşebbüste bulunmuştu.
Google Flu Trends ve Google Dengue Trends gibi projelerle salgınlar hakkında bilgi hizmeti vermişti. Şimdi de Google Public Alerts ile kullanıcıları bu konularda doğru şekilde bilgilendirerek kriz anında doğru hamleler atılmasına destek olmayı amaçlıyor. Bu nedenle de acil durum uyarılarını google.org/publicalerts’te toplu halde bulmak mümkün.
Public Alerts’in en önemli eksiği ise sosyal ağlarla etkileşiminin olmaması. Google+, Facebook ve Twitter gibi aktif kullanılan dijital mecralara dinamik bir şekilde bilgi aktarımı sağlamıyor.