Bu yıl 50.si düzenlenen ve ilgiyle beklenen teknoloji fuarı CES (Consumer Electronics Show) 5-8 Ocak’ta Las Vegas’ta teknolojinin en iyilerini bir araya getirdi. Birçok alanda hayatımıza dokunan veya yakında hayatımıza girmesi muhtemel olan teknolojik yenilikleri ve ödüle değer bulunan işleri sizin için derledik.
Asus Zenfone AR
En İyi Mobil Cihaz Ödülü
Dünyanın ilk sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini barındıran telefonu Asus Zenfone AR CES’ten En İyi Mobil Cihaz Ödülü ile döndü. Akıllı telefon 8 GB RAM, üç kamera algılayıcısı, Qualcomm Snapdragon 821 işlemci ve 5.7 inç AMOLED ekrana sahip. Mobil dünyanın rekabet çizgilerini yeniden şekillendirebilecek cihazın yankılarını merakla bekliyoruz.


LG OLED W-Series
En İyi TV Ödülü
LG yeni W serisi ile sektöründeki rekabeti tırmandırıyor. HLG, HDR10 ve Dolby Vision teknolojilerini Dolby Atmos ses desteği ile taçlandıran 4mm kalınlığındaki televizyon, mıknatıslı sistemi ile duvara kolayca sabitleniyor.

Razer Project Valerie
En İyi Oyun Ödülü
Razer Project Valerie, 3 adet 17.3 inç 4K ekrana ve 11520 x 2160 piksellik görüntü kalitesine sahip dünyanın ilk 3 ekranlı diz üstü bilgisayarı! Oyun severlerin heyecanını katlayacak 16.8 milyon renk yansıtan projektörü Razer Project Ariana ile beraber CES 2017’de tanıtıldı. Beğeni ve ilgi uyandıran cihazların prototiplerinin çalınması ise fuara dair ilginç bir anektod olarak hafızalarda kaldı.

Honda Riding Assist
En İyi Otomotiv Teknolojisi & En İyi İnovasyon Ödülü
Fuarın en dikkat çekici yeniliklerinden biri Honda’nın motorları için tanıttığı kendi kendine dik durabilme özelliğiydi. Cayroskop teknolojisi sayesinde sürücülü ve sürücüsüz durumlarda motor dik duruşunu koruyor İlerleyen dönemde Honda’nın bu teknolojiyi tüm modelleri için standart hale getirmesi bekleniyor.

Dish AirTV
En İyi Ev Sinema Ödülü
Sling TV, NetFlix ve Android TV’e özel kısayol tuşlarına sahip Dish AirTV 4K görüntü kalitesiyle CES’in En İyi Ev Sinema Ödülü’nü kazandı.

UVivy Draco HD
En İyi Robot & Drone Ödülü
Drone teknolojisi hayatımıza girdiğinden bu yana sağlıktan ulaşıma, sinemadan gıdaya pek çok alanda kullanılıyor. UVivy Draco ise modüler tasarımı, yüksek kaliteli canlı video çekebilen kamerası ve hızı ile CES’in en iyi Drone ödülünü kaptı.

Whill Model M
En İyi Erişilebilirlik Teknolojisi Ödülü
Patentli omni-wheel teknolojisiyle engelli hatta engebeli yüzeylerde hareket edebilmeyi mümkün kılan elektrikli tekerlekli sandalye modeli Model M, CES 2017’nin Best Accessibility Tech Ödülüne layık görüldü.

Amber Agriculture
En İyi Girişim Ödülü
Tarım ve çiftçilik alanında verim ve kalite arttırmayı hedefleyen girişim Amber Agriculture fuardan En İyi Girişim ödülüyle ayrıldı. Girişim sayesinde çiftçiler Sensörler yardımıyla depoladıkları tahılların kalitesini kolayca kontrol edebilir ve mahsüllerini doğru zamanda şirket veya aracı kurumlara ulaştırabilir. Tüm bunların yanı sıra üretim sürecinde bozulmaya neden olan koşulları tespit edebilir böylece kalite, verim ve getirisini maksimize edebilir.
amber_ces
Willow Smart Breast Pump
En İyi Sağlık Ürünü Ödülü
Kurucusunun ürünü tasarlarken eşinden esinlendiğini belirttiği cihaz özellikle yeni anne olmuş kadınların hayatını kolaylaştırıyor. Annenin sutyen formuna uygun üretilen ürün, enerjisini aldığı piller sayesinde sessizce annenin göğsünden süt sağarak haznesinde biriktiriyor.

Zera Food Recycler
En İyi Bağlantılı Ev Ürünü Ödülü
Nesnelerin İnterneti kavramına hayatımızı hazırlamaya devam ediyoruz. Zera Food Recycler ile evsel atıkları gübreye dönüştürmek bir tık ile mümkün.

Her geçen yıl teknoloji tutkunlarının merakla beklediği CES, bu yıl da harika yeniliklerle karşımızdaydı. Bir sonra CES için heyecanlanmaya başladık bile! Sizleri güncel haberlerle bir araya getirmeye devam edeceğiz. DijitalOl’un bizimle kalın!