CES 2019’un En Çok Merak Uyandıran Ürünü Katlanabilir Telefon Oldu!
2018 yılının sonlarında ilan edilen ve CES 2019’da büyük bir heyecan ve merakla beklenen teknolojik ürün, Çin ve Amerika ortak yapımı Royole’in, katlanabilir telefonu FlexPai’ydi. Cebimizde taşıdığımız Android cihazın aynı zamanda katlanarak bir tablete dönüşmesi, telefon üreticilerini risk almaya ve farklı şeyler yapmaya teşvik ediyor. Katlanabilir olan cihaz aynı zamanda ”Esnek bir ekrana sahip olabilmek için kullanılabilirliğini tamamen feda ediyor mu?” sorusunu da akıllara getiriyor.

CES’e Yeni Nesil Televizyonlar Damga Vurdu!
TLC
Çin merkezli teknoloji kuruluşu TCL, Samsung’un geliştirdiği QLED ekran teknolojisini ve Android akıllı TV ara yüzünü birleştirerek Google Asistan teknolojisine sahip TCL X10 8K TV’yi tanıttı. Zarif bir tasarıma sahip olan cihaz, ultra canlı görüntü kalitesi sunmak için hassas arka ışık kontrolü sağlıyor. 2019 yılının ikinci yarısında, seçilen pazarlarda satışa sunulacak TV hakkında kapsamlı bilgi yakın zamanda açıklanacak.
LG
Aynı zamanda CES 2019’un açılış konuşmasını yapan LG, ‘’Daha İyi Bir Yaşam İçin Yapay Zeka’’ vaadiyle LG OLED TV R’yi tanıttı. 2018 yılında, büyük ilgi gören ürünü LG C8 OLED TV’nin donanımında köklü değişiklikler yapmadan TV tasarımını yeniden yorumladı. İstenildiği zaman katlanarak çıkarılabilen, yuvarlanabilen ya da yeniden var olabilen bir televizyona dönüştürüldü. Bu zekice ve hayatı kolaylaştıran teknolojik tasarım, bazı iç mekan tasarımcılarını şimdiden heyecanlandırdı.

SAMSUNG
CES 2019’da Samsung, özellikle TV ürünü ile oldukça ön plandaydı. Samsung, birçok yönden teknolojik bir mucize ve TV teknolojisinin son varış noktası olarak görülen MicroLED TV’yi tanıttı. Günümüzdeki mevcut TV teknolojilerinden daha ekonomik çalışan ürünün, yeni bir özellik ile raflarda yer alacağı öğrenildi: bir Apple iTunes uygulaması. İki firma arasındaki çekişmeli tarih düşünüldüğünde, bu çok önemli anlaşma ile MicroLED TV, kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

SONY
Sony, özellikle süper geniş oturma odaları olan kullanıcılar için Sony Master Series Z9G 8K TV’sini tanıtarak pek çok rakibini CES 2019’da geri planda bıraktı. Resimdeki her nesneyi akıllıca tespit edebilen ve analiz edebilen, 8K için özel olarak geliştirilmiş benzersiz bir algoritmaya sahip olan TV’nin henüz çıkış tarihi ve fiyatlandırılması hakkında bilgi verilmedi. Sony’de, diğer rakipleri gibi Apple ile anlaşma yaparak TV’lerinde Airplay 2 ve HomeKit desteğine yer verecek.
CES 2019’un Kazananı Apple’ın TV Servisleri Oldu!
CES 2019’un kazananı, 2018 yılında iPhone satışlarıyla hayal kırıklığına uğrayan Apple oldu. Apple’ın TV yayın servisini bu yılın sonuna kadar duyurması beklenmiyordu fakat bu sürede Vizio ve LG, 2019’da çıkacak TV’lerine AirPlay 2 ve HomeKit’i ekleyeceklerini açıkladılar. Bu gelişmeler, Apple’ın Netflix’e karşı kritik bir zafer kazanmasını sağladı.
Samsung, bu sene TV’lerine AirPlay 2 ve iTunes filmler özelliklerini ekleyeceğini söyleyen ilk firmaydı. CES 2019’da birkaç şirket daha televizyonları için buna benzer duyurular yaptı. TV üreticilerinin Apple ile el sıkışması ile birlikte şirket, düşen iPhone gelirleri sonrası gelir kalemlerini arttırabileceği bir servis daha ekledi.
Yeni entegrasyonlar ile birlikte kullanıcıların, Apple’ın iTunes’daki içeriklerine erişebilmek için Apple TV sahibi olmasına gerek kalmadı. AirPlay 2 ile birlikte, iPhone’da yer alan videolar, şarkılar ve fotoğraflar TV ekranlarına aktarılabilecek ve HomeKit desteğiyle televizyonlar Siri’den kontrol edilebilecek.
Oyun Odaklı Tasarlanan Kişisel Bilgisayarlarda Asus ROG Mothership Çok Konuşuldu!
Ces 2019’da Dell, Huawei ve Lenovo olmak üzere pek çok oyun bilgisayarı tanıtıldı. Fuarın en ilginç oyun bilgisayarı ise taşınabilir oyun bilgisayarı kavramına yeni bir bakış açısı getiren, Asus ROG Mothership oldu. Dizüstü bilgisayar ile masaüstü bilgisayar formlarını bir araya getiren ürün, kullanıcıları şaşırtmayı başardı. Aslında hepsi bir arada bir bilgisayar olarak da düşünebileceğiniz Asus ROG Mothership, tam 17,3 inç 1080P 144 Hz / 3 ms / G-Sync bir ekrana sahip ve sistemin tüm donanımı bu ekranın arkasında yer alıyor. Özel bacak ünitesiyle dik konumda durabilen ekranın önüne, özel tasarlanan kablosuz mekanik klavye konumlandırılabiliyor ve bu klavye çıkarılarak istenilen her yerde kullanılabilecek dizüstü benzeri bir masaüstü bilgisayar da elde edilebiliyor. CES’te en çok konuşulanlardan biri olan ürün, rakiplerini de geride bırakmayı başardı.

Günlük Yaşamımızı Kolaylaştırmayı Hedefleyen Amazon Alexa’da CES 2019’daydı!
Sesli asistanlar; akıllı hoparlörden ev güvenliğine, ışıkları açıp kapatmasından tuvaletleri kontrol edebilmesine kadar günlük hayatımızın her bölümüne entegre ediliyor. Alexa, Amazon’un piyasaya sürdüğü, sesli komut hoparlörü Echo’nun asistanı. Alexa’nın desteği, geçen yıl Alexa Gadgets Toolkit lansmanının bir parçası olarak daha fazla üründe kurulmaya devam ediyor ve ileride daha ilginç özelliklere sahip olacak Alexa ürünlerinin bazıları CES 2019’da görücüye çıktı. Apple’ın Siri özelliği ile sesli komut özelliğine sahip Google Asistan cihazları, Alexa’nın dişli rakipleri arasında yer alacak.
CES 2019’da Youtuberlarda Düşünüldü: Shure MV88+ Video Kit
Hemen herkesin elinde olan akıllı telefonlar, kaliteli 4K videolar çekebiliyor ancak telefonla çekilen videolardan aldığımız ses kalitesi için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bu noktada, Shure MV88+ Video Kit devreye girerek akıllı telefonlarınızı birer vlog kamerasına dönüştürüyor. Kit; Shure’nin mevcut MV88’ine benzer bir kondansatör mikrofonu, Manfrotto Pixi tripodu, telefon kelepçesi, sesi izlemek için kulaklık girişi ve iOS veya Android telefonlara bağlamak için USB-C kabloları içeriyor.

Günümüzde teknoloji alanında, kısa zaman içerisinde ve sürekli olarak değişimler yaşanıyor, yaşanmaya da devam edecek. Geleceğimizi ve yaşamımızı şekillendirmeye hazır, en son teknolojik gelişmelerin ve trendlerin CES 2019’daki raporu bu şekildeydi. Kısa başlıklar ile bahsettiğimiz bu son teknoloji ürünleri, çok yakın zamanda günlük yaşamımızda görmeye başlayacak, kullanacak ve alışacağız.
Önümüzdeki yıl CES’te tanıtılacak yeni teknolojik ürünleri de, yine aynı merakla bekleyecek ve hayret etmeye devam edeceğiz.
Bir önceki blog yazımız: http://blog.royandteddy.com/2019-yilinda-beklenenler/
Kaynak: https://www.theverge.com/2019/1/10/18176272/amazon-alexa-assistant-devices-ces-2019-tvs-soundbars-smart-speakers-kitchen-bathroom-cars
https://mashable.com/ad/feature/ces-2019-tech/?utm_cid=hp-n-1#gr5pPtyaLkqT
https://www.digitaltrends.com/awards/best-of-ces-2019/