Yapay Zeka’nın – yazının bundan sonraki kısımlarında AI olarak bahsedeceğim- nasıl giderek Yapay Zeka Marketing (AIM)’e dönüştüğünü bu haftaki Dijital Ol yazımızda derinlemesine araştırdık.

Dijital Pazarlama sektöründe herhangi bir pazarlamacı AI’yi pazarlamaya uygulamanın, sektörü bozma potansiyeline sahip olduğunu düşüne dursun, geçen hafta Oracle, kullanıcılarına daha iyi, daha hızlı ve daha kişisel deneyimler sunabilmek için tasarlanan bugünün Müşteri Deneyimi Bulut Paketi’nde, AI odaklı yeteneklerin bir kısmını kullandığını açıkladı.

Emarsys AIM, yapay zekanın gücünü dijital pazarlamaya aşılayacak

Emarsys, yeni hizmeti Artificial Intelligence Marketing (AIM) ile dijital pazarlama dikeyine yapay zekâ tekniklerini aşılayacağını duyurdu.

Geçen yılın Ekim ayında 33 milyon dolarlık ilk tur yatırımı alan ve kısa bir süre önce 22,3 milyon dolarlık ek finansman sağladığını açıklayan Emarsys, bu yeni hizmetiyle kendi dikeyindeki pazarlama performansını yükseltmek istiyor. Bu yeni hizmetle Emarsys’in yapay zekâ tekniklerini, kendi sistemlerine entegre ederek kişiselleştirmede daha iyi bir performans vadedecek.

emarsys-aim

AI / AIM Dönüşümü ve Dünyadan Güncel Gelişmeler!

Alan Turing’in Turing testi, yapay zekâ için kırılma noktası olarak kabul edilirken bu testi geçen robotun da 2015’te manşetlere geçtiğini hatırlayalım. SXSW etkinliğinde yer alan Sophie isimli robotun kendisine yöneltilen “insanlığı yok etmek istiyor musun?” sorusunu komut olarak algılayıp, “Olur, yok edeceğim” şeklinde bu soruya yanıt verdiğini görüp, bizi gelecekte neyin beklediğinden tedirgin olmuş da olabilirsiniz.

Philip K. Dick’ten Isaac Asimov, Ridley Scott gibi isimler ile robotların gelişimi ve öz farkındalıklarını geliştirmeleri gibi konular, edebiyat dünyasından sinema dünyasına kadar pek çok roman ve filmde karşımıza çıkıyor. Şu ara, Humans ve WestWorld yapımları, AI konusunda öne çıkan diziler olarak deneyimlediğimiz projeler. Peki bunun sınırı nedir? ”I, Robot” ve Terminatör gibi makinelerin yükselişi, işlerinizi hatta hayatlarınızı elinizden alabilir mi? Herkesin sorduğu ifade ile sizden daha akıllı bir teknoloji, sizin yerinizi alabilir mi?

AI için kabul görmüş iki görüş bulunuyor. Biri; tek ve güçlü zeka formunun var olduğu futuristik dünyada, insanların istedikleri yerden onlarla bağlantı kurabileceği görüş. Diğer bir görüş ise IBM Marketing Analytics Başkan Yardımcısı Ari Sheinkin’in de dediği gibi AI’ın bugünkü formuna benzer artırılmış zekadan fazlasını içeriyor olması. Bu görüş temelde AI teknolojilerinin geleneksel olarak insanlar tarafından yürütülen bazı işleri üzerine alabilme yetisini kapsıyor.

Günümüzdeki örneklere bakıldığında, AI, zaten müşteri deneyimini etkiliyor ama pazarlama buna dahil değil. Çünkü hiçbir kurum ya da kuruluş, AI’yı kullanarak pazarlama ve müşteri deneyimini artırmak için yüzlerce mühendis ve veri bilimciden oluşan bir ekip oluşturarak, eldeki özel kullanım için optimize edilmiş bir model oluşturmayı ve mükemmelleştirmeyi henüz düşünmedi.

Bu kapsamda Amazon, tartışmasız bir şekilde dünyanın en ünlü öneri motorunu geliştirerek, ürün ve parça işbirliğine dayalı bir filtreleme sağladı. Netflix ve Spotify gibi eğlence ve medya şirketleri ise, kullanıcılarının sürekli olarak meşgul olmasını sağlamak için kişiselleştirmeye dayalı yatırım yapmayı uygun gördüler.

AI, reklam ve marketing uzmanları için nasıl bir dönüşüm sağlıyor?

Geçtiğimiz ay Chantal Tode ‘da yayınlanan “How artificial intelligence is transforming marketing” haberinde, yapay zeka ve marketing konusundaki gelişmeler masaya yatırıldı. Yazıya göre şu an bilişsel-davranışçı öğrenme teknolojileri, pazarlamanın içinde bulunduğu pek çok işi yapabilecek kapasitede gelişim gösteriyor. Bazı durumlarda insandan bile daha iyi yapabiliyor. Fakat ad:tech New York paneline katılan IBM ve yapay zeka ile ilgili önde gelen diğer şirketlerin yöneticilerine göre tamamen otomatik düzeyde olan kampanyalar, prematüre seviyede olabilir.

Marketing uzmanlarının, tüketiciler ile duygusal bağ kurmak için vizyon geliştirme gibi büyük resmi görebilmek adına verdikleri bir mücadele var. AI, pazarlama uzmanlarını buradaki sorumluluklarından bağımsız kılabiliyor. One to one marketing yani bire bir pazarlama açısından ise yapay zeka; analytics, içerik ve diğer iş alanlarında müşteri odaklı marketing doğrultusunda rekabetçi avantajlar sağlıyor.

AI ile Pazarlamanın Kalbine Yolculuk

AI, marketing dünyasında pek çok farklı rollerde yer alıyor. Gelecekte tüm bu teknolojik devinimler davranışlarımızın bir adım ötesini görebilecek, hissedebilecek ve akıllı entegre sistemlerin birbirleriyle konuşup müşteri davranışlarına göre de strateji oluşturabilecekleri günler bizleri bekliyor.

Bildiğiniz gibi IBM, Watson ile film fragmanı hazırlamaya varıncaya dek çok çeşitli yapay zekâ çalışmaları yapıyor. Salesforce ise 2016 sonunda duyurduğu Einstein adlı ürünüyle CRM konusunda en iyi yapay zekâ çözümlerini sunmak istiyor. Söz konusu anlaşma da iki şirketin uzmanlıklarının kesişimi olarak yorumlanıyor.

Bu gelişmeler eşliğinde marketing dünyasının mevcut işlerini kaybetmekten korkması sürpriz değil ancak IBM’den Sheinkin’e göre bu konuda endişelenecek bir durum yok. Çünkü AI uygulamalarının pozisyonları değil, pozisyonlar içindeki görevleri tehdit ettiğini hatırlatmak isterim. Örnek olarak, bir pazarlama profesyoneli hedef müşterilerine en iyi şekilde ulaşmak için doğru mesaj ve kanalı bulmalıdır ve bu görevler hem zaman ister hem de hataya açık noktalardır ancak AI teorik olarak bu ikisini de, çok daha iyi bir verimle yapabilir. Marketing uzmanları verilerin içinde avantaj sağlamak için çabalarken gelişen yapay zekanın kamera arkasında olmasının ve pazarlama mekanizmalarını içeren çeşitli görevleri desteklemesinin pek sürpriz olmayacağının da altını çizmekte fayda var.

AI’ın sosyal medya veya internette dolaşan her türlü bilgiyi incelemesi ve anlamlandırması, şimdilik sadece birkaç dil için yapılmakta. Ancak yakın bir gelecekte çok konuşulan dillerin hepsini anlayabilecek.

Sonuç

Önümüzdeki yıllarda pazarlama alanında AI’ın sıkça kullanılacağını biliyoruz. Ancak, AI ve AIM’in sektör profesyonellerinin işlerini ellerinden alarak sektörü tamamen değiştirebilecekleri bir gerçeklik henüz bulunmuyor. Bununla birlikte hepimiz yeni bir çağa giriyoruz, insanların dümende ve AI’nin çekirdekte olduğu yeni ve farklı bir çağa.