2019’da Instagram trendleri tamamen orijinal içerik, influencerlar, filtreler, videolar, hikayeler ve alışveriş ile geldi geçti. Ayrıca, Instagram büyüyen ticari hesaplarını desteklemek için de bir hayli gelişti. Yani, Instagram, zorlu bir e-ticaret sitesi olma yolunda ilerliyor.

Instagram verilerine göre Dünya çapında 1 milyar aktif hesap olduğu gözüküyor. Dahası, bu hesapların % 80’inden fazlası Instagram’daki işletmeleri takip ediyor. Bu nedenle, 200 Milyonun üzerinde Instagram kullanıcısının muhtemelen en az günde bir kez profilnizi ziyaret ettiğini bilmelisiniz.

Eğer yeni yılda Instagram üzerinde hesabınızı geliştirmek istiyorsanız, 2020 yılı Instagram trendleri ve tahminlerine birlikte göz atalım.

Tik-Tok Instagram’a Geliyor

TikTok’un gençler arasında artan popülaritesi, IGTV yayınlarını değiştirecek. TikTok, gençler için en popüler sosyal medya platformlarından biri haline geldi ve Instagram bu konuya çok fazla dikkat ediyor.

Instagram, kullanıcıların Instagram içinde TikTok türü içerik oluşturmalarını sağlayan yeni bir araç tasarlanıyor. Bu yeni araç, kullanıcıların video bölümlerini tek bir video içine kaydetmelerine, kliplere müzik eklemesine ve her video klibin hızını ve zamanlayıcısını ayarlamasına olanak tanıyacak.

Markalar, kampanyaları için TikTok tipi içerik oluşturarak bundan yararlanabilir. Dahası, ayın en iyi videoları için benzer yarışmalar yaparak, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten tam olarak yararlanabilirler.

Instagram Artık Bir e-Ticaret Sitesi

Küresel çevrimiçi alışverişin patlamasıyla, Instagram tam anlamıyla bir e-ticaret sitesine dönüşüyor. Instagram ile alışveriş, şu anda 46 ülkede olduğu gibi global bir hal aldı. Yeni ödeme özelliği sayesinde alışveriş yapanlar, uygulamadan hiç çıkmadan doğrudan Instagram’dan ürün satın alabilirler.

Sadece ürününüzü sergilemek için kitlenizi web sitenize veya Amazon’a yönlendirmeniz gereken günler geride kaldı gibi görünüyor. Ürünlerinizi anında IG’nin kendisinde sergileyebilirsiniz. 

Story ve IGTV

2020 yılında, IGTV ve Stories arasında daha fazla çapraz içerik görmeyi bekleyebiliriz. Bir dakikalık IGTV tanıtımları, izleyicileri doğrudan ana kanala yönlendirirken; hikayeler de artık keşfette görünmeye başladı

Instagram’ın içeriği nasıl taze, erişilebilir ve daha fazla özelleştirilebilir tutabileceğinizi denediğini ve 2020 yılında story ve IGTV özelinde güncellemeler yapabileceğini söyleyebiliriz.

IGTV’nin Yükselişi

Instagram artık sadece fotoğraflar için değil, video paylaşım platformu IGTV için de büyüyor. Başlangıçta, IGTV için büyüme yavaş bir başlangıçtı ve bu durum kullanıcının kabul etmesini yavaşlattı, ancak Instagram IGTV’yi geliştirdi ve platform boyunca kullanımını aktif olarak destekliyor.

2020’de IGTV’de mutlaka aktif olun. Ayrıca, video içeriğinizi diğer platformlara da aktardığınızdan emin olun. Bu şekilde, çevrimiçi satış yapıyorsanız takipçi kazanmak için diğer sosyal medya sitelerine ve hatta kendi web sitenize yönlendirebilir, çok büyük etkileşim kazanabilirsiniz.

Instagram Story Efektleri

2019’un getirdiği dönüm noktası Instagram fotoğraf trendlerinden biri, Artırılmıl Gerçeklik veya AR efektleri. Bu yıl Facebook, Instagram kullanıcılarının özel AR efektleri oluşturmak için kullanılan bir yazılım olan Spark AR Studio’ya erişmelerini sağlıyor.

Mac ve Windows için sunulan bu AR platformu, Photoshop veya Sketch’in çalışma biçimine benzer şekilde, mobil kameralar için AR efektleri oluşturmanıza olanak sağlarken, Instagram’daki herkes artık Spark AR Studio’yu kullanarak Stories filtreleri oluşturabilir ve paylaşabilir.

2020 yılında, 2019’da başlayan bu filtrelerin markalar tarafından daha çok kullanılacağına herkes hemfikir.